Over Vink.

Historie.

 

Een auto vol met vleeswaren en de intelligentie van een echte handelaar; dat is waar het verhaal van Vink Vleeswaren in 1949 begon. Niet lang na het einde van de Tweede Wereldoorlog startte Willem Vink met het verkopen van vleeswaren vanuit zijn auto. Dit deed hij met succes. Zelfs zo’n succes, dat de werkzaamheden al snel te groot werden om door alleen Willem uitgevoerd te worden. Gelukkig konden zijn twee zoons, Gerrit en Arie, meewerken in het bedrijf van hun vader.

 

In 1969 namen zij het stokje over van Willem. Onder leiding van Gerrit en Arie werd Vink Vleeswaren verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd. In de 21 jaar die volgden zijn de activiteiten uitgebreid en werd het assortiment vergroot. Vink Vleeswaren werd zo al snel een familiebedrijf met meerdere vestigingen.

 

Het volgende hoofdstuk leidt ons naar 1990: het jaar waarin schoonzoon Gert-Jan Pennewaard de leiding kreeg over de vestiging in Utrecht. Niet heel veel later nam hij Vink Vleeswaren in zijn geheel over, waarna hij het bedrijf verder uitbouwde en liet groeien. Sinds 1999 heeft Gert-Jan samen met Kees de Vries de directie gevormd en met een aantal trouwe krachten het bedrijf verder vorm gegeven.

 

Heden.

 

In 2022 is de vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf gekomen. Matthijs Pennewaard, zoon van Gert-Jan en kleinzoon van Gerrit, nam het familiebedrijf over. Onder zijn leiding bouwt Vink Vers ‘gewoon’ verder aan het succes van het familiebedrijf. Met het vernieuwen van de huisstijl en website, het plaatsen van 317 zonnepanelen en het automatiseren en opfrissen van bedrijfsprocessen zijn hier de eerste stappen in gezet.

 

Toekomst.

 

Vink Vers stopt natuurlijk niet bij de vierde generatie. In de aankomende decennia wil Vink Vers blijven professionaliseren, zodat het bedrijf klaar zal zijn voor de volgende generatie. In deze periode zal de branche voor een grote, belangrijke transitie komen te staan. Een transitie naar duurzaam voedsel van zeer hoge kwaliteit, zonder daarbij in te boeten op de service die u van ons gewend bent.

“Bij Vink halen wij plezier uit het onmogelijke, het verder gaan waar andere stoppen en het bouwen van langetermijnrelaties. Van generatie op generatie.”